środa, 21 września 2016

Kefir brzoskwiniowy

W oczekiwaniu na obiad trzeba coś miłego spożyć w pracy, aby z sił nie opaść. Kupne napoje pełne są różnego rodzaju sztucznych dodatków, a własna produkcja trudna nie jest. A zatem:

Koktajl brzoskwiniowy


  • 2 duże brzoskwinie lub nektarynki
  • 1/2 l kefiru
  • do smaku: syrop klonowy / miód

Brzoskwinie pozbawiamy pestki, kroimy na kawałki. Wszystko razem umieszczamy w mikserze. Na najwyższych obrotach miksujemy 1 min. I gotowe!


2 komentarze:

  1. Ja bym tam jeszcze chia dorzucił. Teraz odżywiam się z www.kcalmar.com i oni do koktajli chia dodają. Naprawdę fajne koktajle można zrobić, patrzac na wartosci odzywcze.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie to wygląda :-)
    Zapraszam do mnie! :-)
    http://www.mecooks.com

    OdpowiedzUsuń

Spodobał Ci się ten wpis?