piątek, 10 czerwca 2016

Lemoniada truskawkowa

Mocno, mocno truskawkowa lemoniada - tym mocniej, im więcej użyjesz truskawek.

  • garść truskawek
  • cytryna
  • 4 łyżki cukru
  • zimna woda


Wyciśnij sok z cytryny. Truskawki umyj, obierz z zielonego, wsyp do blendera. Dodaj cukier i sok z cytryny. Wlej troszkę zimnej wody. Zmiksuj na wysokich obrotach. Dodaj wody do 1/2 litra i wymieszaj.

Może ktoś powiedzieć, że po co cukier do truskawkowej lemoniady, skoro i tak truskawki są słodkie? Jak to po co - aby było słodsze! Wszak na talerzu też truskawki się cukrzy przez polaniem śmietaną...


Milion smaków truskawek - edycja trzecia 
Lemonade Day Lemonade Day

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się ten wpis?